MINDFULNESS

Mindfulness

In deze stresserende en snel evoluerende maatschappij is onze aandacht constant gericht op de buitenwereld. We worden voordurend meegesleept in allerlei verhalen en toestanden, en verliezen onze innerlijke stabiliteit. Veel mensen ervaren onrust, angst en spanning.

Mindfulness brengt je weer in contact met de realiteit van het huidige moment, zonder automatisch te reageren of te willen veranderen. In mindfulness meditatie oefen je de vaardigheid om je aandacht naar binnen te brengen en je open te stellen voor wat zich aandient hier en nu. Je leert omgaan met storende gedachten, gevoelens en emoties, pijn en ongemak. De sleutel hiertoe is een houding van milde, open aandacht en roerloze aanwezigheid. Geleidelijk ontwikkel je een innerlijk ankerpunt van rust, vertrouwen en stabiliteit.

Individuele coaching

In deze 1-op-1 setting leer je op een directe en efficiënte manier specifieke vaardigheden die je meteen kunt toepassen in je dagelijks leven.

Mindfulness coaching biedt je de gelegenheid om nog meer te verdiepen in je persoonlijke groeiproces, en om specifiek te werken rond kwesties of thema’s waar je tegenaan loopt (fysiek/ emotioneel/ mentaal/ relationeel…).
Niet door er eindeloos over te praten of te analyseren, maar op een meditatieve, helende manier, de aandacht gericht op wat in het lichaam ervaren wordt.

Door samen in contact te komen met je lichaamsgewaarzijn en je gevoelens, en daar zonder oordeel of verzet bij aanwezig te zijn, komt er vanzelf een proces van transformatie en integratie op gang.
De pijn, emoties en spanningen in jezelf maken geleidelijk plaats voor een diepe innerlijke rust en balans. Wat jou oorspronkelijk stress bezorgde, wordt nu vanuit een ruimer perspectief en een positiever gevoel ervaren.

Toepassingsgebieden

 • Relaxatie en stress-management
 • Vermoeidheid, burn-out, depressie
 • Slaapstoornissen
 • Fysieke ongemakken en pijn
 • Omgaan met moeilijke emoties (angst, verdriet, boosheid…)
 • Omgaan met piekeren, storende gedachten, teveel in je hoofd zitten
 • Meer lichaamsbewustzijn ontwikkelen
 • Persoonlijke groei en bewustwording
 • Nooit gedacht dat ik deze energie in mezelf zou vinden, als u er klaar voor bent, dan is Jan uw man voor een innerlijke reis!

  Steve
 • Ik heb een heel fijn contact met Jan. Hij begeleidt me, ondersteunt me en geeft me handvaten om zelf aan de slag te gaan met mijn obstakels. Sinds ik bij Jan in behandeling ben (osteopathie) ben ik niet alleen fysiek maar ook mentaal/spiritueel sterk vooruit gegaan. Mijn klachten zijn verminderd en nieuwe werelden van o.a. meditatie en coaching zijn voor me opengegaan. Alles gebeurt op mijn tempo en daar ben ik hem dankbaar voor.

  Luna