OVER MEZELF

Jan Guetens

Al van jongsaf ben ik geïnteresseerd in natuurlijke en holistische geneeswijzen.
De studie van shiatsu, oosterse geneeskunst en okido yoga (Internationale Shiatsu School) was de start van een lange zoektocht en gaf me een stevige basis.
Ondertussen werkte ik als leraar in het secundair onderwijs, en na vier jaar besloot ik het roer om te gooien en voluit voor de opleiding tot kinesitherapeut te gaan (Hoger Instituut voor Kinesitherapie, Merksem).
Osteopathie was de volgende logische stap (FICO, Antwerpen). Ik was vooral gefascineerd door de holistische visie en de therapeutische diepgang en efficiëntie.

In de bijkomende opleidingen fasciatherapie (Methode Danis Bois), cranio-sacraal therapie (Upledger Instituut) en tissulaire osteopathie (Pierre Tricot) heb ik echt leren voelen, ik vond eindelijk waar ik altijd naar op zoek was geweest. Ook de beoefening van meditatie, Tai Chi en Qigong heeft me hierbij sterk geholpen.
Mijn manier van werken werd veel zachter, meer afgestemd op de communicatie met de ‘interne beweging’.

Vanuit mijn interesse in de samenhang van lichaam en geest, bewustzijn en energie, heb ik me de voorbije jaren verder verdiept in diverse vormen van energiewerk en body-mind benaderingen: o.a. Healing Tao (Du Mai), Intuïtieve Ontwikkeling en Hope-methodiek (Timotheus), Reiki (1e en 2e graad, O-KI), Mindfulness (Trainersopleiding fase 3, IAM), Focussen (René Veugelers), Reconnective Healing (Eric Pearl), Spring Forest Qigong, Bewust Zijn / Barbara Brennan Healing Science (Ilse Scheers), Neurodynamic Integration (Riccardo Cassiani Ingoni), Holistic Pulsing (Mira).

Dit gaf een verdere verruiming en verdieping in mijn therapeutisch werk als osteopaat. Bovendien leerde ik gaandeweg in mijn eigen groeiproces allerlei inzichten en vaardigheden, die ik vanuit mijn passie graag wil delen met anderen.