QIGONG

Sensoriële Qigong

Qigong is een eeuwenoude (van oorsprong Chinese) vorm van gezondheidsbeoefening. Het omvat allerlei oefeningen en technieken die erop gericht zijn de levensenergie (Qi) in ons lichaam te activeren en te versterken. Niet alleen de houding of beweging is daarbij van belang, maar ook de juiste intentie, aandacht en ademhaling. Qigong is een krachtige manier om je energiesysteem op te laden, te zuiveren en in balans te brengen. Regelmatige beoefening versterkt je gezondheid en vitaliteit, en heeft een ontspannend effect op lichaam en geest.

Sensoriële gymnastiek is de westerse variant van Qigong en Tai Chi, en is een onderdeel van de Fasciatherapie (Methode Danis Bois). Door de bewuste en trage uitvoering van de oefeningen ervaren we de levendigheid van ons lichaam en de natuurlijke rijkdom van beweging. Het is een methode voor meer zelfbewustzijn, stabiliteit en ontspanning door middel van beweging.

Sensoriële Qigong is een combinatie van beide benaderingen, en omvat versoepelende spier- en gewrichtsoefeningen, eenvoudige bewegingsvormen, energetisch versterkende oefeningen, stretching en meditatie.

Qigong wordt voornamelijk rechtstaand uitgevoerd, sommige oefeningen doen we zittend op een stoel.

 

MOMENTEEL ZIJN ER GEEN NIEUWE LESSEN GEPLAND.